top of page
Search

Sara Wellingin toinen single on ajankohtainen pohdinta vapaudesta elää omannäköistä elämää


Laru mun Haru on toinen sinkkulohkaisu Sara Wellingin lokakuussa 2023 julkaistavalta debyyttialbumilta Tämä ääni on mun. Kappale kertoo tarinan ajankohtaisesta aiheesta, siitä miten löytää oma paikkansa maailmassa. Laru mun Haru -single esittelee ainutlaatuisen musiikillisen maailman, jossa yhdistyy bossa novamainen rantatunnelma sekä lyyrisen leikittelevä, kaihoisa tarinankerronta. Uusi single julkaistaan digitaalisena Texicallin kautta - mukana kuullaan lukuisten huippumuusikoiden kädenjälki.Sara Welling on pitkän linjan näyttelijä-laulaja, jolla on monipuolinen kokemus esittävän taiteen alalta jo 20 vuoden ajalta. Nyt laulaja julkaisee toisen singlensä syksyllä ilmestyvältä Tämä ääni on mun -levyltä. Wellingin kappale on ylistys vapaudelle, taiteilijuudelle ja omalle tilalle.


- Meillä kaikilla on sisäinen tarve saada olla omanlainen. Kappale on pohdintaa siitä, miten saada olla rohkeasti oma itsensä ympäröivässä maailmassa. Loppujen lopuksi kyse on yksinkertaisesti rohkeudesta luoda itselleen sopiva elämä ja löytää siihen tarvittava tila ja vapaus”, Sara selittää kappaleen merkityksestä.


Welling on saanut kappaleeseen innoituksen vahvasta naistaiteilijasta Tove Janssonista. Jansson eli osan elämäänsä Klovharu-nimisellä saarella, josta kappaleessa käytetään nimeä Haru. Lauttasaarelainen Welling referoi Harua omaan elämäänsä, Laruun eli Lauttasaareen, jossa taiteilija on kirjoittanut myös muut tulevan albumin tekstit.

Säveltäjä-muusikko Tuomas Hautala on loihtinut Wellingin tekstin ympärille kappaleen, joka hehkuu vahvaa herkkyyttä ja hilpeää salaperäisyyttä.


- Tämä musiikillinen luomus on inspiroiva kokonaisuus huippumuusikoiden taidonnäytteitä, sulautuen saumattomasti yhteen Saran sanallisen pohdinnan ja lyyrisen laulun kanssa. Lisäksi multi-instrumentalisti, äänitaiteilija Teho Majamäki on tuonut oman ainutlaatuisen kädenjälkensä koko albumin jälkituotantovaiheeseen”, säveltäjä Tuomas Hautala kertoo.


Debyyttialbumi käsittelee Laru mun Haru -sinkun kaltaista tematiikkaa, vaikkakin erilaisista näkökulmista. Levyn tarinat ovat matka oman mysteerin ja omaäänisyyden äärelle. Albumi kertoo olemisen ja rajojen tutkimisesta sekä kipukohtien läpikäymisestä, iloa ja kepeyttä unohtamatta. Kokonaisuus on lyyristä ja syvällistä, eri genreissä liikkuvaa art pop -taidetta, voimakasta instrumentaalista ilmaisua ja samalla hilpeää ilon, itseironian ja inspiraation riemua. Albumin kokonaisuutta on jo esitetty useilla keikoilla vuodesta 2020 alkaen ja nyt kokonaisuus julkaistaan eheänä albumina Texicallin kautta.


Sara Wellingin Laru mun Haru -kappale ilmestyy 8.9.2023 digitaalisena.


Commenti


bottom of page