top of page
JaskaLukkarinen_kuvaAnttiRintala.jpg

Jaska Lukkarinen One For Joe

  • Spotify
  • Instagram

 

Rumpali Jaska Lukkarisen uusi sooloprojekti One For Joe on kunnianosoitus jazzrumpali Philly Joe Jonesille, joka tunnetaan parhaiten Miles Davis Quintetin rumpalina 1955–58. One For Joe -konsertissa kuullaan pääasiassa kuitenkin Jonesin muille artisteille, kuten Freddie Hubbardille, Donald Byrdille ja J.R.Montroselle, vuosina 1956-61 levyttämää musiikkia. Esitettävät kappaleet sisältävät inspiroivia melodisia ja rytmisiä elementtejä, jotka rakentavat siltaa 1950-luvulta tähän päivään.  

 

Jonesin soitosta löytyy useita piirteitä, mikä teki hänestä yhden Hard Bop aikakauden käytetyimmistä säestäjistä. One For Joe liittyykin olennaisesti Lukkarisen omaan taiteelliseen tohtoritutkintoon, jossa keskiössä on rumpalin säestys ja tavat luoda musiikillista energiaa. Lukkarisen tarkoituksena ei ole kuitenkaan kopioida Jonesin soittoa, vaan projektissa hyödynnetään Jonesin keinoja luoda rytmistä pidätys-purkaus liikettä. 

 

Musiikillisesti One For Joe on ainutlaatuinen suomalaisella jazzkentällä juuri Lukkarisen Philly Joe Jones tuntemuksen ja esitettävän materiaalin vuoksi. Konsertti tarjoaa vääjäämätöntä svengiä, energistä säestystä ja mielikuvituksellista solismia, sekä yhteissoittoa 1950-luvusta inspiroituen. Lisäksi luvassa on tarinoita ja anekdootteja Philly Joe Jonesin uran varrelta.

 

Jaska Lukkarinen - rummut

Timo Lassy - saksofoni

Varre Vartiainen - kitara

Antti Lötjönen - kontrabasso

 

bottom of page