top of page
Kuwaamo_668A2168_print (1).jpg

Teemu Takanen

/

Teemu Takanen on suomalainen kapellimestari, säveltäjä, sovittaja ja saksofonisti. Hän valmistui Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin osastolta musiikin maisteriksi vuonna 2009, jonka jälkeen hän on toiminut ammattimuusikkona laaja-alaisesti erilaisissa taiteellisessa työtehtävissä.

 

Musiikin johtamisen ja soittamisen lisäksi Takasta työllistävät säännöllisesti erilaiset musiikinkirjoitus-toimeksiannot, joista mainittakoon yhteistyö Vantaan Viihdeorkesterin, UMO Helsinki Jazz Orchestran, Savonlinnan Orkesterin, Mikkelin kaupunginorkesterin ja Oulu Sinfonian kanssa.

 

Takanen on viimeisimmäksi palkittu Suomen Musiikintekijöiden myöntämällä sovituspalkinnolla (2020), sovituskategorian voitolla Markku Johansson sävellys- ja sovituskilpailussa (2018) ja Esko Linnavalli -big band sävellyskilpailun voitolla (2016).

Takasen ohjelmistoon kuuluvat tällä hetkellä mm. TRIBUTE TO BURT BACHARACH (1928 - 2023) -viihdekonsertti (solisteinaan Nina Mya ja Tuomo Prättälä) sekä sinfoniorkesterille sävelletty CONCERTO GROSSO FOR SAXOPHONE, GUITAR & ORCHESTRA. 

bottom of page