top of page
Dantchev-Domain_photo_by_Sami_Mannerheimo-4702-2b.jpg

Dantchev:Domain

/

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Youtube
  • Spotify

Tunne ja tarinat edellä Anna Dantchev luotsaa palkittua helsinkiläistä DANTCHEV:DOMAIN-yhtyettä. Yhtye juhlii vuonna 2024 5-vuotista musiikillista matkaansa.

 

Vuonna 2019 perustetun DANTCHEV:DOMAIN-yhtyeen musiikillisessa maailmassa ei ole rajoja. Yhtyeen keulahahmon, suomalaisbulgarialaisen laulaja-lauluntekijä Anna Dantchevin sävelkieli ammentaa Bulgarian rytmeistä ja harmonioista sekä vahvoista elokuvallisista melodioista samalla fuusioituen luontevasti myös mm. afroamerikkalaiseen perinteeseen. 

Yhtyeen musiikin ytimessä on Dantchevin vangitseva ja vahva karismaattinen ääni.  Haapavedellä mm. bulgarialaiseen lauluperinteeseen kasvanut Dantchev on tarinankertoja, joka ammentaa aiheet tarinoihinsa mm. naisen elämästä, kahden kulttuurin identiteetistä ja elämän kiertokulusta, mutta myös yhteiskunnallisista epäkohdista, vuoriston eroosioista ja arjen rakkaudesta.  Vahvasti omaan perinteeseensä nojaten hän rakentaa kuitenkin musiikillaan rohkeasti siltoja uuden ja vanhan – tutun ja tuntemattoman välille, luoden uutta suomalaisbulgarialaista groovea.

Yhtyeen uniikki instrumentaatio ja musiikkigenrejen tiukkoja määrityksiä kaihtava persoonallinen tyyli on tuonut yhtyeelle yleisöä yli genre- ja maarajojen. Englanniksi ja bulgariaksi lauletut ihmisenkokoiset tarinat ovat saaneet yleisöltä ihastuneen vastaanoton. Dantchevin tapa yhdistää omassa laulutyylissään bulgarialaista laulutekniikkaa mm. jazzin herkkyyteen on ihailtu kansainvälisissäkin arvioissa. 

Dantchevin sävellyksien ympärille perustettu taidokas yhtye julkaisi Say it -debyyttialbuminsa vuonna 2020 (Glomama Music). Albumi äänestettiin Vuoden Kansanmusiikkilevyksi.

DANTCHEV:DOMAIN on lyhyessä ajassa saanut mainetta eräänlaisena uuden tien kulkijana. Yhtyeen vuonna 2022 julkaistu toinen albumi The Lions We Are (Glomama Music) oli ensimmäinen suomalainen kokonainen albumi, joka julkaistiin myös Dolby Atmos -muodossa. Yhtye valittiin mm. mukaan kansainväliseen Balkanin tämän päivän maailmanmusiikkia esiin nostavaan MOST- the Bridge for Balkan Music -hankkeeseen. 

Anna Dantchev - laulu, tupan-rumpu

Erno Haukkala - pasuuna

Kenneth Ojutkangas - baritonikitara, tuuba

Antti-Pekka Rissanen - rummut

bottom of page