top of page
gamut-5.jpg

Ensemble Gamut!

/

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Youtube
  • Spotify
  • TikTok

Aino Peltomaan luotsaama Ensemble Gamut! on noussut nopeasti yhdeksi kiinnostavimmista genrejen välimailla sulavasti liikkuvista yhtyeistä ja vie menestyksekkäästi suomalaista musiikkia kansainvälisille lavoille.

 

Yhtye on luonut uniikin soundinsa yhdistämällä elementtejä suomalaisista kansansävelmistä, omista sävellyksistä, keskiajan musiikista, improvisaatiosta sekä elektronisista äänimaisemista ja kiertänyt loppuunmyytyjä konserttilavoja kellariklubeista konserttisaleihin Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa ja Hollannissa.

 

Yhtye ottaa musiikillaan kantaa ajankohtaisiin teemoihin kuten Suomen geopoliittinen asema idän ja lännen risteyksessä, suurvallan tunkeutuminen uusille alueille, sekä uskontojen väliset sodat. Yhtyeen toisen albumin nimi RE viittaa englannin kielisiin re-alkuisiin sanoihin tarkoittaen uudelleentekemistä, -sovittamista -postaamista, -luomista, uudistamista ja uudelleen virittäytymistä menneisyyteen sekä tulevaisuuteen.

 

Yhtyeen esikoislevy UT (Eclipse Music, 2020) sai valloittavan vastaanoton, radiosoittoja ja ylistäviä arvioita Suomen lisäksi mm. Belgiassa, Hollannissa, Saksassa, Englannissa, Portugalissa ja Ruotsissa. Levy valittiin YLE:n vuoden levy 2021 -ehdokkaaksi, ja oli The Progressive Aspect:n valitsemien vuoden parhaiden proge-levyjen joukossa. Se sai myös Suomen vanhan musiikin liiton “Vuoden vanhan musiikin teko” -tunnustuspalkinnon.

 

Ensemblen nimi viittaa tietysti suomalaiseen kansanmusiikkiin, 

sekä kaveruksiin. Aino Peltomaan kansaivälisesti ylistetty enkelimäinen ääni, Ilkka Heinosen karhea jouhikko, Juho Myllylän groovaavat bassoriffit ja virtuoottinen nokkahuilutekniikka sekä meditatiiviset ambient-äänimaisemat kutsuvat kuulijan vaipumaan taianomaiseen, ajattomaan maailmaan.

 

Not since Hedningarna and Värttinä have the Northern Lights shone so brightly.

– João Lisboa / ExpressoAino Peltomaa: Laulu, keskiajan harppu, perkussiot, elektroniikka
Ilkka Heinonen: Jouhikot, laulu, perkussiot, elektroniikka
Juho Myllylä: Nokkahuilut, laulu, elektroniikka

bottom of page