top of page
Search

Sirkus ja musiikki yhdistyvät taidokkaasti talvisirkusperinnettä kunnioittavassa Frostbite Cabaret -esityksessä ja EP:lläFrostbite Cabaret on vuosittain toteutettava talvisirkuksen perinnettä kunnioittava sirkusesitys Rovaniemellä. Taidokas esitys yhdistää sirkuksen ja musiikin tarjoten yleisölle monipuolisen ja viihdyttävän kokonaisuuden. Esityksen musiikista vastaa kokonaisuudessaan harmonikkataiteilija Kaisa Ristiluoma. Nyt osa esityksen musiikista julkaistaan myös digitaalisena saman nimisellä EP:llä. 


Muusikko Kaisa Ristiluoma aloitti vuonna 2020 säveltämään musiikkia sirkusesityksiin. Pandemian vuoksi esityksiä jouduttiin kuitenkin siirtämään useaan otteeseen, ja ensimmäisen kerran kokonaisuus nähtiin lavalla vuonna 2022. Tuolloin pitkä yhteistyö kantoi hedelmää ja esitys nähtiin kokonaisuudessaan Sirkus Taika-Aikan näyttämöllä. 

Tänä vuonna esitys palaa lavoille ja sirkustaiteilijoina nähdään Usva Companyn nuoria lupauksia sekä nelihenkinen yhtye, jossa Ristiluoma toimii muusikkona ja yhtyeen johtajana. Hän on säveltänyt uutta musiikkia tämän vuoden esityksiin ja mukana on myös aiemmin sävelletyt EP:n kappaleet. 


Frostbite Cabaret yhdistää eri alojen ammattilaiset ja lisää sirkustaiteen tunnettuutta Lapissa. Upea esitys tuo sirkustaiteen osaksi rovaniemeläistä kulttuuritarjontaa.

Esitysten keskiössä on sirkuksen lisäksi elävä musiikki, joka on kokonaisuudessaan Ristiluoman säveltämää ja sovittamaa. Musiikki on luotu tiiviissä yhteistyössä sirkustaiteilijoiden kanssa. Ristiluoma kertoo, että musiikki on sävelletty liikekieleen sopivaksi ja tarinaa tukevaksi kokonaisuudeksi. Osa kappaleista on myös annettu sirkustaiteilijoille ennen koreografiointia, jolloin esitys on syntynyt suoraan musiikkiin. 


Kaisan omien sanojen mukaan kappaleista kuuluu hänen vahva taustansa kansanmusiikin parissa sekä taipumus luoda tarinoita musiikin avulla. Hänen mielestään Frostbite Cabaret’iin sävelletty musiikki voisi olla myös elokuvamusiikkia.


Joulu- ja tammikuussa esitys nähtiin Rovaniemellä ja helmikuussa esitys toteutetaan Torniossa. Ensimmäinen single “Diiva sateessa” julkaistiin 8.12. Texicalli Digitalin kautta ja toinen single “Vaeltaa” julkaistiin 29.12.2023. Kokonaisuudesta julkaistava EP näki päivänvalonsa 5.1.2024.


Kaisa Ristiluoma on freelancer-muusikko ja -säveltäjä Lapista. Hänen yhteistyökumppaneitaan viime vuosilta ovat mm. Tanssiteatteri Rimpparemmi, Oulun ja Rovaniemen teatterit, Lapin sotilassoittokunta sekä Sointi Jazz Orchestra. Muusikon työn lisäksi hänen toimenkuvaansa kuuluvat säveltäminen, sovittaminen, pienet roolityöt ja enenevässä määrin myös musiikin tuottaminen.

Comments


bottom of page