top of page
Search

Muusikko Kaisa Ristiluoma vie debyyttialbumillaan kuulijansa rauhoittumaan luonnonkauniille Saarelle


Haitaristi Kaisa Ristiluoman esikoisalbumi “Saari” julkaistaan 22.9.2023. Levyltä on syyskuun aikana lohkaistu kaksi singleä “Metsän laulu” ja “Tahto”. Ristiluoman säveltämä musiikki on saanut inspiraationsa luonnosta ja musiikki kuljettaa kuuntelijat hiljentymään luonnonkauniille saarelle. Kappaleiden sanat ovat runoilija Sari Lehtimäen käsialaa.


Kaisa Ristiluoma on rovaniemeläinen harmonikkataiteilija, joka julkaisee debyyttialbuminsa syyskuussa. Kansanmuusikkona tunnettu Ristiluoma on säveltänyt 9 kappaletta, jotka hän on yhdistänyt runoilija Sari Lehtimäen runoihin. Inspiraatiota taiteilija on löytänyt teoksilleen luonnosta ja hiljaisuudesta.


- Saaren syntyyn vaikutti tuskastuminen jatkuvaan suorittamiseen ja kiireen tuntuun, joita tässä ajassa helposti ihannoidaan. Saaren ydintä ovat pysähtyminen sekä onnen löytäminen jokaisesta hetkestä. Tätä ajatusta pyrin pitämään mukanani muutoinkin, valaisee Ristiluoma levyn taustoja.


Sekä levyllä että konserteissa musiikin on tarkoitus tarjota kuulijoille mahdollisuus hiljentymiseen. Kuulija voi rauhoittua ja uppoutua omaan maailmaansa musiikin kannattelemana. Kappaleiden taustalla kuullaan Antti Lindholmin tuottama äänimaisema, joka tukee saumattomasti Ristiluoman sävellyksiä ja niistä muodostuvia maailmoja. Musiikillisesti kappaleet luokittuvat kansanmusiikkiin tarjoten sekä teksteille että maisemille mahdollisuuden juurtua hetkeen.


Jotkut ovat saattaneet kuulla levyn kappaleita konserteissa, sillä Ristiluoma on esittänyt kokonaisuutta eri puolilla Pohjois-Suomea muutaman vuoden ajan. Nyt upea esitys on kuitenkin vangittu albumin muotoon.


- Sooloesityksen luominen oli muhinut mielessä vuosikausia, mutta en ollut suunnitellut siitä tulevan juuri tällainen. Sävellykset olivat aikalailla valmiita ennen kuin runot tulivat kuvaan mukaan. Monien vaiheiden kautta juuri nämä tekstit lopulta löysivät paikkansa ja kokonaisuus muodostui. Nautin Saaren esittämisestä ja live-esiintymisissä kokonaisuus herää vielä eri tavalla eloon. Koen että se on ajaton teos, jota voin esittää vielä vuosienkin kuluttua. Kuitenkin nyt kun Saari on vihdoin levyllä, tuntuu että pääsen eteenpäin ja on halu alkaa luomaan myös uutta, tiivistää Ristiluoma levyn syntyprosessia.


Aiemmin syyskuussa julkaistut singlet “Metsän laulu” ja “Tahto” käsittelevät jokaiselle tuttuja aiheita ja muistuttavat hetkessä elämisen tärkeydestä.


- Metsän lauluun ovat innoittaneet kalevalaiset runolaulumelodiat sekä tietysti metsä. Teksti käsittelee metsän rauhoittavaa ja voimaannuttavaa vaikutusta, elämänuskon säilyttämistä. Mieli tuottaa monenlaisia ajatuksia, emmekä aina osaa olla itsellemme ystävällisiä ja kannustavia. Tahto on voimabiisi joka muistuttaa päättäväisyydestä ja siitä, että mieli täytyy tarvittaessa hiljentää, avaa Ristiluoma singlejulkaisujen taustoja.Kaisa Ristiluoma on freelancer-muusikko ja -säveltäjä Lapista. Hänen yhteistyökumppaneitaan viime vuosilta ovat mm. Tanssiteatteri Rimpparemmi, Oulun ja Rovaniemen teatterit, Lapin sotilassoittokunta sekä Sointi Jazz Orchestra. Muusikon työn lisäksi hänen toimenkuvaansa kuuluvat säveltäminen, sovittaminen, pienet roolityöt ja enenevässä määrin myös musiikin tuottaminen.


Albumin pre-save linkki: https://found.ee/Saari-1


Lisää artististista osoitteessa:


Kommentare


bottom of page