top of page
Search

Megasakki on uusi lastenmusiikkiyhtye, joka julkaisee ensimmäisen pitkäsoittonsa “Siili beatboksaa”


Megasakki on uusi yhtye, joka tuo rytmimusiikin vahvasti lastenmusiikkiin. Kuva. Jetro Sarikoski.Megasakki on uusi lastenmusiikkiyhtye, joka julkaisee ensimmäisen pitkäsoittonsa “Siili beatboksaa” 11. helmikuuta 2022. Yhtye tarjoilee kuulijoilleen rytmimusiikkia hauskojen ja oivaltavien sanoitusten kera. Levy on omakustanne ja sen julkaisijana toimii levy-yhtiö Lusti Music and Arts Oy.


Lasten kommellukset sanoituksiin

Megasakki on uusi lastenmusiikkiyhtye, jonka musiikissa kuuluvat jazz, funk, soul ja rnb. Vuonna 2018 keravalainen perheenisä, muusikko Vesa Ojaniemi alkoi luonnostella ensimmäisiä Megasakin kappaleita ja sanoituksia. Sanoituksia ideoivat myös perheen lapset ja yksi niistä päätyikin levylle.

  • Leijonapupu, Leopardisammakko on hyväntuulinen ja lapsenomainen kappale ystävyydestä ja erilaisuudesta. Se on ollut monen lapsikuulijan suosikki, toteaa yhtyeen alullepanija Vesa Ojaniemi.

“Siili beatboksaa” onkin menevä kokonaisuus uusia lastenmusiikkikappaleita, joihin on kiteytetty monia lapsiperhearjen kommelluksia. Arki ja perhe-elämä ovat olleet kiinteä osa osa kappaleiden syntyä.

Megasakki olikin aluksi vain oman perheen projekti, mutta pikkuhiljaa idea alkoi saada todellista muotoaan. Megasakkiin kiinnitettiin rumpali Anssi Tirkkonen sekä laulajat Elina Arlin ja Riikka Keränen. Kaikki yhtyeen muusikot ovat ammattimuusikoita ja olivat innoissaan mukana idean kuultuaan.

  • Kun Vesa pyysi minua mukaan kokoonpanoon, en empinyt hetkeäkään. Tiesin, että hommasta tulee hauskaa ja laadullisesti tinkimätöntä. Tykkään esiintyä lapsille ja Megasakin kappaleita on tosi mielekästä soittaa, joten mikäs sen parempaa, tiivistää Anssi tunnelmiaan.

  • Odotukset oli kyllä itselläkin kovat, mutta ne on lunastettu jo nyt moninkerroin, lisää Riikka.

Levyn julkaisun lähestyessä ilmassa on kutkuttavaa jännitystä ja odottavaa fiilistelyä. Vuosien työ näkee vihdoin päivän valon.

  • Hyvä fiilis on nyt, kun ekat keikat ja levyn julkaisu lähestyy! Musta on kiva olla tässä mukana: tosi hyviä biisejä, hauskoja tekstejä ja kivoja tyyppejä, tiivistää Elina tunnelmiaan.


Musiikkia suurella groovella

Megasakin kantavana ideana on supersankaruus. Jokaisella soittajalla on oma esiintymishahmonsa ja oma supervoimansa. Voimiensa avulla he taistelevat paremman grooven puolesta, tympeää pönötystä vastaan. Megasakin perustaja Vesa Ojaniemi kertookin, että yhtyeen perimmäinen tarkoitus on ilahduttaa lapsia ja perheitä.

  • Haluamme yksinkertaisesti jakaa musiikista saatavaa hyvää mieltä ja iloa. Meillä ei ole sen erityisempää agendaa tai sanomaa. Mielestäni juuri tätä näinä päivinä kaivataan: iloista mieltä hyvässä seurassa, hyvän musiikin äärellä, tiivistää Vesa.

Yhtyeen mielestä lastenmusiikkiin suhtaudutaan usein vähän toissijaisena tai alempiarvoisena taidemuotona. Heidän mielestään tämä on väärä asenne, sillä lapset, jos ketkä, ansaitsevat parhaan panoksen ja kunnioittavan asenteen. Megasakkilaiset toivovat näiden arvojen kuuluvan ja näkyvän myös musiikin laadussa.

  • Aina, kun tehdään musaa, tehdään sitä sitten aikuisille tai lapsille, niin sen itse musiikin pitää olla pääroolissa. Lapsille ei tarvitse tehdä liian helppoja tai tylsiä biisejä - he oppivat kaikki haastavatkin musiikilliset ilmiöt tosi luontevasti biisien sisältä, kunhan teksti ja muu meininki puhuttelevat. Vesa on mun mielestä onnistunut siinä tosi hyvin. Musiikillinen sisältö on ehdottomasti yksi Megasakin vahvuuksista, toteaa Elina.


Tulevia keikkoja ja yleisön kohtaamisia

Syksyn 2021 aikana yhtye julkaisi levyltä jo neljä sinkkua, jotka ovat kuunneltavissa Megasakin YouTube-kanavalta. Sinkkujen julkaisu poiki myös Vuoden lastenmusiikki tulokas –ehdokkuuden 2021 Jellonagaalassa.

Kevään aikana Megasakki nähdään monissa live-konserteissa ja striimauksissa. Konserteista yhtye odottaa eniten lasten reaktioiden näkemistä.

  • Musiikkia ja hahmoja on ollut kiva kehitellä ja odotamme innolla, miten lapset ottavat meidät vastaan! Meille kaikille lapsiyleisön kanssa vuorovaikutus on aina ollut luontevaa ja antoisaa.

“Siili beatboksaa” -levyltä löytyy kappaleita monenlaiseen makuun ja tunnelmaan.

  • Bomma, Bommasta on muuten tulossa uusi kansainvälinen hitti, sanokaa mun sanoneen, naurahtaa Riikka.


Comments


bottom of page