top of page
Search

MEGASAKIN DEBYYTTIALBUMI SIILI BEATBOKSAA PALKITTIIN EMMA GAALASSAMegasakki_JuliusKonttinen

Lastenmusiikkiyhtye Megasakki voitti Vuoden Lastenmusiikki -kategorian Emma Gaalassa 2023.

Kuvassa koko Megasakin tiimi: Elina Arlin, Vesa Ojaniemi, Anssi Tirkkonen, Riikka Keränen ja Margit Ojaniemi.

(Kuva: Julius Konttinen)Lastenmusiikkiyhtye Megasakin ensimmäinen albumi Siili beatboksaa voitti Emma-palkinnon Vuoden Lastenmusiikki -kategoriassa 3.2.2023. Kvartetin omakustannelevyllä rytmimusiikin eri tyylit yhdistyvät oivaltavalla tavalla lasten arkea käsitteleviin hauskoihin sanoituksiin. Palkintoa kokoonpano aikoo juhlistaa julkaisemalla uuden musiikkivideon BOMMA BOMMA! -kappaleestaan. Vuosittain järjestettävässä Emma Gaalassa palkitaan kuluneen vuoden aikana ansioituneita musiikintekijöitä ja julkaisuja.


Vuoden Lastenmusiikki -Emman voittanut Siili beatboksaa on leikkisä kokonaisuus uusia lastenmusiikkikappaleita, joihin säveltäjä-basisti Vesa Ojaniemi on ammentanut inspiraatiota lapsiperhearjesta. Sanoituksia ovat ideoineet myös lapset ja heidän iloksi levy onkin tehty.


- Tietenkin Emma-palkinto on hieno tunnustus siitä suuresta työmäärästä, jota on yhtyeen eteen nähty. Emma on merkittävä palkinto koko ryhmälle ja tärkeä tunnustus monen ihmisen sitoutumisesta ja panostuksesta. Kova työ palkittiin nyt kirjaimellisesti, tiivistää Ojaniemi.


Megasakki käynnistyi Vesa Ojaniemen kotistudioprojektina, mutta laajeni pian kvartetiksi Ojaniemen kysyttyä entisiä Sibelius-Akatemian opiskelukavereitaan mukaan yhtyeeseen. Jokaisella jäsenellä on kokoonpanossa oma roolinsa ja supervoimansa, joista lapset ja aikuiset löytävät erilaisia tasoja. Esimerkiksi rumpali Anssi Tirkkosen roolihahmo Aake

Aikapoika pystyy kääntämään aikaa, mutta asuu edelleen äitinsä luona. Basisti Ojaniemen roolihahmon Arvo Tarkan lisäksi yhtyeessä on kaksi laulusolistia, Elina Arlin eli Säihky Suojeluskeiju ja Riikka Keränen eli Tea Telepaatti.


- Haluamme jakaa lapsille ja lapsiperheille musiikista saatavaa hyvää mieltä ja iloa. Mielestäni juuri tätä näinä päivinä kaivataan: iloista mieltä hyvässä seurassa, hyvän musiikin äärellä, Ojaniemi pohtii.


Merkittävää palkintoa kokoonpano aikoo juhlistaa julkaisemalla uuden musiikkivideon BOMMA BOMMA! -kappaleestaan. Kappale on yhtyeen livekeikoilta tuttu ja siihen kuuluva tanssi on monen lapsen suosikki. Menevä video tansseineen julkaistaan perjantaina Megasakin Youtube-kanavalla.
Comments


bottom of page