top of page
Search

Funky Finns julkaisee esikoisalbumillisen suuria soulsävellyksiä


Kuva: Näyttävä ja energinen kokoonpano Funky Finns valtaa suomalaista rytmimusiikkikenttää tuoreella levyllään “United Souls”. Kuva: Finn Andersson.


Funky Finns on uusi, suomalainen soulyhtye, jonka esikoisalbumi "United Souls" julkaistaan 12. toukokuuta. Monille yhtye on tuttu pandemia-aikana julkaistuista näyttävistä, etänä toteutetuista kappaleista ja videoista. Debyyttialbumillaan upea ammattimuusikoiden joukko tarjoilee yleisölle suurta soulia ja tiukkaa groovea. Levy julkaistaan Eclipse Musicin kautta.


Syksyllä 2019 Antti Kleemola pyysi Mikko Pettisen silloista Happy People -yhtyettä esiintymään Helsinkiin. Tämän keikan seurauksena kokoonpano esiintyikin pian jo Kaliforniassa; San Franciscossa sekä Palo Altossa. San Franciscon konsertissa yksi vierailevista puhujista kutsui yhtyettä Funky Finnseiksi. Ja niin syntyi Antin ja Mikon uusi bändi!

Antti ja Mikko alkoivat säveltää yhdessä uudelle kokoonpanolleen uutta musiikkia, vilpittömänä tarkoituksena tehdä musiikillaan maailmasta vähän parempi paikka.

Sanoittajaksi mukaan pyydettiin Jonnu Heikkilä, joka lähtikin yhtyeeseen innolla mukaan. Muu yhtye muotoutui kappaleiden ympärille luontevasti. Energistä ja groovaavaa soittoa levyllä tarjoilevat edellä mainittujen taitureiden lisäksi kotimaiset huippumuusikot, kun kitarassa ja laulussa loistaa Onni Lonka, bassossa Sampo Tiittanen ja rummuissa Markku Heikkilä. Tiukkaakin tiukemmista puhaltimista vastaavat saksofonisti William Suvanne, pasunisti Hannu Lamminmäki, trumpetisti Teemu Mattsson sekä baritonisaksofonisti Joakim Berghäll. Levyllä ja livenä soitin kavalkadi on vieläkin suurempi kuin musiikin monitaiturit herättävät sävelet eloon monipuolisen soitinarsenaalin voimin. Taustalauluja yhtyeessä laulavat upeat laulajat Jonnu Heikkilä ja Jepa Lambert.


Yhtyeen ensimmäinen single esiteltiin yleisölle kesällä 2020, kun rasisminvastaisen kampanjan yhteydessä julkaistiin United We Stand. Tässä kappaleessa oli mukana vierailevia solisteja viidestä eri maasta ja neljästä eri maanosasta. Kappale äänitettiin ja videoitiin koronasulkujen aikana niin, että jokainen äänitti ja kuvasi osuutensa itse. Tyyli tulikin monelle tutuksi koronasulkujen aikana ja yhdisti muusikoita ja kuuntelijoita ympäri maailman.


Tämän jälkeen yhtye on julkaissut lukuisia sinkkuja tulevalta levyltään. Vuoden 2021 aikana julkaistiin kaksi singleä, Very Dark Winter ja Simpler Times.Tämän kevään aikana on myös julkaistu kaksi lohkaisua levyltä; Rebel ja viimeisin Do It Like U Wanna maaliskuussa 2023. Vielä ennen levynjulkaisua luvassa on yksi singlejulkaisu kappaleesta Fly.


Funky Finnsin musiikki on humaania soulia. Levyn kappaleissa käsitellään muun muassa yhdenvertaisuuden ja rasisminvastaisuuden teemoja, rohkaistaan epävarmoja ja ahdistuneita nuoria löytämään suuntansa. Sanoituksissa kehotetaan ihmisiä olemaan rohkeasti oma itsensä ja bändi haluaa levittää rakkautta, positiivisuutta ja hyvää mieltä.


Muun muassa Scandinavian Soul -sivusto hehkuttaa arvostelussaan yhtyettä seuraavin sanoin:


“Referring to their music as ‘Humane Soul’, their goal is to make this world a little bit better through their songs. Their desire is sincerely appreciated, and hip-hop can also learn from their approach.” Scandinavian Soul review, 2023.


“Do It Like You Wanna is taken from the band’s forthcoming debut album UNITED SOULS (May 12th), and two pre-releases such as Rebel featuring Bentality confirm they are keeping the ‘fun’ in funky.’”Comments


bottom of page