top of page
Search

Ensemble Gamut! on Emma-ehdokkaana Vuoden Etno -kategoriassaJuho Myllyä, Aino Peltomaa ja Ilkka Heinonen muodostavat upean Ensemble Gamut! -trion. Kuva Henri Melaanvuo.


Aino Peltomaan luotsaama Ensemble Gamut! on noussut nopeasti yhdeksi kiinnostavimmista genrejen välimailla sulavasti liikkuvista yhtyeistä. Nyt trion toinen albumi "RE" on ehdolla Vuoden Etno -kategoriassa Emma-gaalassa.


Yhtye on luonut uniikin soundinsa yhdistämällä elementtejä suomalaisista kansansävelmistä, omista sävellyksistä, keskiajan musiikista, improvisaatiosta sekä elektronisista äänimaisemista. Trio on kiertänyt konsertoimassa kellariklubeilla sekä konserttisaleissa niin Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa kuin Hollannissakin.


Yhtyeen toisen albumin nimi RE viittaa englannin kielisiin re-alkuisiin sanoihin tarkoittaen uudelleentekemistä, -sovittamista -postaamista, -luomista, uudistamista ja uudelleen virittäytymistä menneisyyteen sekä tulevaisuuteen.


Ensemblen nimi viittaa tietysti suomalaiseen kansanmusiikkiin, sekä kaveruksiin. Aino Peltomaan kansaivälisesti ylistetty enkelimäinen ääni, Ilkka Heinosen karhea jouhikko, Juho Myllylän groovaavat bassoriffit ja virtuoottinen nokkahuilutekniikka sekä meditatiiviset ambient-äänimaisemat kutsuvat kuulijan vaipumaan taianomaiseen, ajattomaan maailmaan.


Lämpimät onnittelut ehdokkuudesta!


Teksti: Aino Peltomaa, Margit Ojaniemi


Comments


bottom of page