top of page
Search

Club For Fivesta tuttu laulaja-lauluntekijä Susanna Lukkarinen julkaisee toisen sooloalbuminsa


Susanna Lukkarinen katsoo vihreässä takissa vasemmalle sivulle.

Susanna Lukkarinen julkaisee toisen sooloalbuminsa 25.10.2023. Tulevalla albumilla Lukkarisen sävellykset herättää eloon kotimaisen jazzin eturivin muusikot. Elämän rosoisuus kuuluu niin musiikissa kuin teksteissäkin. Myös pianistina tunnettu laulaja-lauluntekijä haluaa välittää kuulijoilleen juuri tätä inhimillistä aitoutta. Moniulotteisen levyn musiikki on saanut vaikutteita niin maailmanmusiikista, folkista kuin jazzistakin.


Toisen albumin työstäminen on ollut Lukkariselle pitkä ja henkilökohtainen prosessi. Viimeisen kymmenen vuoden varrella Lukkarinen on säveltänyt suuren määrän kappaleita, osan muille artisteille ja osan itselleen. Näistä kappaleista syntyi myös pitkään musiikkikentällä vaikuttaneen laulajan toinen sooloalbumi. Levy kantaa nimeä Perfume River, ja se pohjautuu jazz- ja folkmusiikkiin yhdistäen taidokkaasti elementtejä laajasti myös muista musiikin tyylilajeista. Albumi on jatkoa Lukkarisen aiemmalle soolotuotannolle, joista viimeisin on vuonna 2010 julkaistu Fly Away -albumi.


- Uuden levyn tekstit ovat pääosin veljeni minulle 10 vuotta sitten tekemiä tekstejä. Sanat tulivat häneltä kuin lohdutukseksi minulle. Mukana on myös ensimmäisen levyn tapaan Emily Dickinsonin syvimpiä tunteita herättäviä runoja, Lukkarinen avaa albumin sanoitusten taustaa.


Sävellykset tekstien ympärille muotoutuivat kuitenkin vasta myöhemmin, oikeana hetkenä, kuten taiteilija asiaa kuvailee. Taiteessa Lukkarista inspiroivat asiat, joita en pysty sanoin selittämään. Tunteet, äänimaailmat ja intuitiivinen kommunikointi kaiken ympäröivän kanssa sekä hiljentyminen kuulemaan ja kuuntelemaan innostavat lauluntekijää kappaleiden luomiseen.


Studiossa albumi äänitettiin livenä, jotta saataisiin taltioitua mahdollisimman aito, konstailematon ja inhimillinen tunnelma. Kokonaisuudessa Lukkarinen on halunnut tuoda esille erilaisia sävyjä ja soundeja. Albumia on työstetty ennen kaikkea musiikki edellä.


Albumin levynjulkaisukonsertti on Sellosalissa 25.10. klo 19.00. Tuolloin lavalla nähdään näyttävä kokoonpano huippumuusikoita. Tunnelmallisessa konsertissa loistavat Lukkarisen lisäksi kitaristi Tuomo Dahlblom, viulisti Laura Airola, saksofonisti Jussi Kannaste, basisti Antti Lötjönen, perkussionisti Abdissa Assefa, sekä rumpali Jaska Lukkarinen.


Katso ja kuuntele albumin nimikkokappale Susanna Lukkarisen Youtube-kanavalta.Susanna Lukkarinen on tunnettu laulaja, joka on kiertänyt eri kokoonpanojen kanssa ympäri maailmaa. Lukkarinen tunnetaan mm. Club For Five -lauluyhtyeen perustajajäsenenä ja hän toimi kokoonpanossa laulajana, säveltäjänä ja sovittajana vuosina 2000-2021. Hän on konsertoinut ja esiintynyt yli 20 eri maassa festivaaleilla ja konserttikiertueilla. Vuonna 2003 hän saavutti kansainvälistä huomiota voittamalla 2.sijan Montreux jazz festivaaleilla järjestetyssä jazzlaulukilpailussa.Comments


bottom of page